کشور آمریکا
ایالات متحده آمریکا متشکل از ۵۰ ایالت، یک ناحیهٔ فدرال (واشینگتن، دی.سی، پایتخت ایالات متحده)، پنج قلمرو بزرگ، و جزایر کوچک مختلف است. این کشور از 48 ایالت به هم پیوسته و (واشنگتن دی سی که به عنوان پایتخت این کشور ) در آمریکای شمالی بین کانادا و مکزیک قرار دارند. و همچنین آلاسکا منطقهای در شمال غربی آمریکای شمالی است. در این مقاله ایالت های آمریکا را از شرایط مختلف بررسی می کنیم.
آلاباما:
مرکز ایالت آلاباما شهر مانتگامری (مونتگومری) است، اما برمینگم (برمینگهام) مرکز اقتصادی و شهری ایالت محسوب میشود. بزرگترین شهر این ایالت، هانتسویل و قدیمیترین شهر آن موبیل است.
هفتاد درصد از این ایالت پوشیده از جنگل است و رودخانههای زیادی در آن جریان دارند. دو مورد از این رودخانهها به خلیج موبیل میریزند، جایی که قدیمیترین شهر آلاباما در آن قرار دارد. بلندترین نقطه آلاباما ۲۴۰۰ فوت ارتفاع دارد و هرچه به ساحل نزدیکتر میشویم، ارتفاع کاهش مییابد.
آب و هوا:
آلاباما از نظر ردهبندی آب و هوایی کوپن در رده نیمه گرمسیری مرطوب قرار دارد میانگین دمای سالیانه در آلاباما ۱۸ درجه سانتی گراد است. در بخشهای جنوبی ایالت با نزدیک شدن به خلیج مکزیک هوا به گرمی میگراید. در حالی در بخشهای شمالی ایالت، به ویژه در کوههای آپالاشین در شمالشرق، دما کمی رو به سردی میگذارد بهطورکلی آلاباما دارای تابستانهای بسیار گرم و زمستانهای ملایم و بارشهای فراوان در طول سال است. میانگین بارش سالیانه در آلاباما ۱۴۰۰ میلیمتر است. در مناطق جنوبی فصل بارش بیش از ۳۰۰ روز به طول میانجامد.
تابستانهای آلاباما گرمترین تابستانهای آمریکا است، با دمای بالا با میانگین بیش از ۳۲ درجه در بسیاری نقاط ایالت. این ایالت همچنین در معرض توفانهای گرمسیری و حتی تندبادها قرار دارد. مناطق دور از خلیج مکزیک نیز از اثرات طوفان مصون نیستند. این توفانها پس از ورود به درون خشکی مقادیر بسیار زیادی باران به همراه میآورند.
زمستانهای آلاباما عموماً معتدل است همانند بیشتر نقاط جنوبشرق آمریکا. میانگین دما در ژانویه در موبیل ۴ درجهٔ سانتی گرادو در برمینگهم ۰ درجهٔ سانتی گراد است. اگرچه برف در آلاباما پدیدهای نادر است، اما مناطق شمال مونتگمری ممکن چند روز برفی را در زمستان تجربه کند. میانگین سالیانهٔ بارش برف در برمینگهم ۵۱ میلیمتر است. در مناطق ساحلی جنوبی بارش برف بسیار نادر است و سالها ممکن است هیچ برفی نبارد.
جمعیت:
در ۱ ژوئیه ۲۰۰۸ اداره آمار آمریکا جمعیت آلاباما را ۴٬۶۶۱٬۹۰۰ نفر برآورد کرد که نشان دهندهٔ افزایش ۲۱۴٬۵۴۵ نفری یا ۴/۸ درصدی نسبت به سرشماری پیشین در سال ۲۰۰۰ است این افزایش جمعیت شامل رشد طبیعی جمعیت به اندازه ۱۲۱٬۰۵۴ نفر (که حاصل تفریق ۵۰۲٬۴۵۷ نفر شمار موالید از ۳۸۱٬۴۰۳ نفر شمار درگذشتگان است) و مهاجرت ۱۰۴٬۹۹۱ نفر به ایالت است. این مهاجرت به آلاباما شامل مهاجرت ۳۱٬۱۸۰ نفر از خارج ایالات متحده و مهاجرت ۷۳٬۸۱۱ از ایالتهای دیگر آمریکاست. ۱۰۸٬۰۰۰ نفر زادهٔ خارج از آمریکا در آلاباما زندگی میکنند (۲/۴٪ از جمعیت ایالت) که ۲۴۰۰۰ (۲۲/۲٪) آنها مهاجر غیرقانونی هستند.
اداره آمار آمریکا جمعیت آلاباما را در ۱ ژوئیه ۲۰۱۱ ۴۸۰۲۷۴۰ نفر برآورد کرد که نشان دهندهٔ افزایش ۰/۴۸٪ جمعیت نسبت به سرشماری ۲۰۱۰ است.
دین:
آلاباما در وسط کمربند انجیلی، یعنی جایی که مسیحیان زیادی را در خود جای داده قرار گرفتهاست. این ایالت بهعنوان یکی از مذهبیترین ایالتهای آمریکا شناخته میشود، بهطوریکه ۵۸٪ جمعیت آن بهطور منظم در کلیسا حاضر میشوند.
اقتصاد:
در سال ۲۰۱۲، این ایالت تولید ناخالص داخلی برابر با ۱۹۶٬۳۳۰ میلیارد دلار داشت، که بیش از تولید ناخالص داخلی کشور جمهوری چک (۱۹۵٬۶۵۷ میلیارد دلار) بود. در ایالت آلاباما عمدتاً در صنایع هوا و فضا، آموزش و پرورش، مراقبتهای بهداشتی، بانکداری و انواع صنایع سنگین، از جمله تولید خودرو، استخراج معدن، تولید فولاد سرمایهگذاری شدهاست. در سال ۲۰۰۶ ارزش تولیدات کشاورزی و دامی ۱/۵ میلیارد دلار بودهاست.
مالیات:
در ایالت آلاباما ۲، ۴ یا ۵ درصد مالیات بر درآمد وضع میشود. مالیات دهندگان میتوانند میزان مالیات بر درآمد خود را از مالیات ایالتی آلاباما کسر کنند. مالیات دهندگانی که کسر از مالیاتهایشان را جز به جز گزارش دهند نیز میتوانند مالیات امنیت اجتماعی و بهداشت را از مالیات بر درآمد خود کسر کنند.
آلاسکا:
آلاسکا یک منطقه برونبوم و بزرگترین ایالت ایالات متحده آمریکا است که بهواسطهٔ معادن غنی و نیز نفت یکی از ثروتمندترین ایالتهای این کشور به شمار میرود. مرکز آن جونو، و شهرهای مهم آن فربنکس، نوم، و انکوریج هستند. شمالیترین شهر آلاسکا یوتکیاجویک و جنوبیترین شهر آن کودیاک است. آلاسکا دارای رشتهکوههای طولانی، قلههای بلند، یخچالهای طبیعی، رودها، دریاچهها و دیدنیهای طبیعی بسیار، کرانههای کوهستانی اقیانوس آرام و متشکل از رشتهکوههای طولانی است که بعضی از آن قلهها کوههای آتشفشانی هستند.
جغرافیا:
مساحت ایالت آلاسکا در حدود ۱٬۷۱۷٬۸۵۴ کیلومتر مربع است که شامل جزایر آلیوتی که به بیش از ۱۵۰ جزیره کوچک و بزرگ تقسیم میشود. مرز میان کانادا و آلاسکا از نخستین مرزهایی بود که به واسطه مرزبندی مداری شکل گرفت. از دیگر مرزهای این چنین میتوان به مرز مصر و لیبی اشاره کرد. دنالی (کوه مککینلی) در آلاسکا مرتفعترین کوه آمریکای شمالی است که در سال ۱۹۱۳ فتح شد.
در شمال آلاسکا جلگههایی وجود دارند که به اقیانوس منجمد شمالی میپیوندند. خاک این جلگهها یخ زده است و در آن درخت نمیروید. در اصطلاح جغرافیا به آن توندرا گفته میشود. آلاسکا به تنهایی سه قله مرتفع قاره آمریکای شمالی، دنالی (واقع در پارک ملی و منطقه حفاظتشده دنالی)، کوه لوگان، و کوه سنت الیاس (واقع در پارک و منطقه حفاظت شده ملی رنگل–سن الیاس) را در خود جا داده است.
آب و هوا:
آب و هوای آلاسکا متنوع است. در بعضی مناطق این سرزمین دمای هوا گاه به °۶۲- سلسیوس میرسد. در کرانههای شمالی که اسکیموها در آنجا زندگی میکنند زمستان بسیار طولانی و تاریک است و خورشید برای هفتهها طلوع نمیکند. تابستانهای این ناحیه کوتاه است. اما روزهای بسیار بلندی دارد و خورشید هفتهها غروب نمیکند. در این میان یخهای لایهٔ بالایی خاک ذوب میشوند و در نتیجه آب سطح زمین را میپوشاند. بادهایی که بر فراز جریان آب گرم ژاپن میوزند هوای جنوب آلاسکا را تقریباً در سراسر سال ملایم نگه میدارند. در قسمتهای مرکزی میانگین بارندگی سالانه حدود ۳۳۰ میلیمتر است.
اقتصاد:
تولید ناخالص داخلی این ایالت در سال ۲۰۱۲ برابر با ۵۴٬۷۰۲ میلیارد دلار بود که قابل مقایسه با تولید ناخالص داخلی کشور کرواسی (۵۶٬۴۴۲ میلیارد دلار) است. شرکتهای هواپیمایی لیندن ایر کارگو، پنایر، ریان ایر سرویسز، آلاسکا سنترال اکسپرس، برینگ ایر، فرانتیر فلایینگ سرویس، و افاس ایر سرویس در این ایالت قرار دارند.
آلاسکا بزرگترین ذخایر نفتی در آمریکای شمالی را دارد و نزدیک به ۳۰ درصد از ذخایر قابل برداشت نفت آمریکا در ایالت آلاسکا هستند. نفت، اصلیترین منابع درآمدی این ایالت است.
سیاست:
فرماندار و نایب فرماندار هر چهار سال یکبار با رای مردم انتخاب میشوند. کنگره قانونگذاری آلاسکا ۴۰ نماینده و ۲ سناتور دارد که توسط مردم آلاسکا انتخاب میشوند. یک نماینده و دو سناتور به نمایندگی از مردم آلاسکا در کنگره آمریکا وجود دارند.
آریزونا:
یکی از ایالتهای آمریکا است که در منطقه جنوب غرب آمریکا قرار دارد. این ایالت بخشی از منطقه غرب آمریکا و منطقه کوهستانی آمریکا نیز محسوب میشود. آریزونا ششمین ایالت بزرگ و شانزدهمین ایالت پرجمعیت آمریکاست. شهر فینیکس پایتخت و پرجمعیتترین شهر آریزونا است.
آریزونا چهل و هشتمین ایالت و آخرین بخش از سرزمین اصلی آمریکا است که به ایالات متحده پیوسته. آب و هوای بیابانی نیمهٔ جنوبی آریزونا با تابستانهای گرم و زمستانهای معتدل برای آمریکاییها شناخته شدهاست. نیمهٔ شمالی آریزونا که بخشی از فلات مرتفع و بزرگ کلرادو را تشکیل میدهد، پوشیده از جنگلهای کاج، صنوبر و صنوبر داگلاس است. از دیگر ویژگی جغرافیایی این منطقه از آریزونا وجود بزرگدرههای ژرف است. بخشی از «کوههای آتشفشانی سانفرانسیسکو» نیز در شمال آریزونا واقع شدهاست. این منطقه از آریزونا دارای آب و هوایی معتدل در سه فصل از سال و برفهای سنگین در زمستان است.
ایالت آریزونا با ایالتهای نیومکزیکو، یوتا، نوادا، کالیفرنیا هممرز است. این ایالت همچنین دارای ۶۲۶ کیلومتر مرز بینالمللی با دو ایالت مکزیکی باخا کالیفرنیا و سونورا است.
جغرافیا:
آریزونا در جنوب غرب آمریکا قرار دارد و ششمین ایالت بزرگ آمریکاست. پانزده درصد از مساحت ۲۹۵۰۰۰ کیلومترمربعی این ایالت را اراضی شخصی تشکیل میدهد. آریزونا به خاطر داشتن چشماندازهای بیابانی و انواع گیاهان خشکزی مانند کاکتوس شناخته شدهاست.
همانند دیگر ایالتهای جنوب غرب آمریکا آریزونا افزون برداشتن آب و هوای بیابانی دارای پستی و بلندیهای فراوانی است. کوهها و فلات در بیش از نیمی از ایالت یافت میشود. با اینکه آریزونا ایالتی خشک است اما جنگلها ۲۷ درصد از مساحت ایالت را پوشاندهاند که تقریباً برابر با آلمان و فرانسه است. بزرگترین مجموعه از جنگلهای درخت «کاج پوندروسا» در آریزونا قرار دارد.
آب وهوا:
آب و هوای آریزونا نیز از نکات قابل توجه این ایالت است. تابستانهای داغ و زمستانهای معتدل آب و هوای معمول آریزوناست.هوای آریزونا به دلیل قرار داشتن در مجاورت با صحرای موهاوی دارای آب و هوایی گرم و خشک است و دما در فصل تابستان به ۵۰ درجه سانتیگراد میرسد. در شمال این ایالت قبایل زیادی از سرخپوستان آمریکایی سکونت دارند، از جمله قبیله ناواهو که در مجاورت گرند کنیون قرار دارند.
اقتصاد:
در سال ۲۰۱۲، این ایالت تولید ناخالص داخلی برابر با ۲۹۰٬۰۹۸ میلیارد دلار داشت، که بیش از تولید ناخالص داخلی کشور سنگاپور (۲۷۶٬۵۲۰ میلیارد دلار) بود.
شرکت هواپیمایی یو اس ایرویز، شرکت لوازم موسیقی فندر، فریپورت-مکموران، گوددی، سینماهای هارکینز و آن سمیکانداکتر در این ایالت مستقر است.
آرکانزاس (آرکِنسا):
ایالت آرکانزاس در منطقهٔ جنوبی ایالات متحدهٔ آمریکا قرار دارد. «آرکانزاس» واژهای است بر گرفته از زبانهای آلگونیک که به قبیلهٔ سرخپوست «کوواپاو» گفته میشدهاست.
ریشه نام :
نام «آرکانزاس» و نام ایالت کانزاس از یک ریشه است. «کَنسا» نام یک قبیلهٔ سرخپوست است که همراه با قبایل «سو» در دشت برزگ زندگی میکردند. واژهٔ «آرکانزاس» خود تلفظ فرانسوی واژهٔ «آکاکازه» است. این واژه به زبان «کوواپاو» میباشد و به معنای «سرزمین مردمان پایین رودخانه» است. همچنین در زبان «سویی» به معنای «مردمان باد جنوبی» است. تلفظ صحیح نام این ایالت در زبان انگلیسی، آرکِنسا است ولی تلفظ فرانسوی این کلمه سرخپوستی، یعنی آرکانزاس هم به کار برده میشود.
جغرافیا:
ایالت آرکانزاس از جنوب با لویزیانا، از جنوب غرب با تگزاس، از غرب با اکلاهما، از شمال با میزوری و از شرق با تنسی و میسیسیپی هممرز است. اداره آمار آمریکا آرکانزاس را به عنوان یک ایالت جنوبی ردهبندی کردهاست و در زیرردهٔ ایالتهای جنوب غرب مرکزی قرار دادهاست.
رودخانه میسیسیپی بیشتر مرز شرقی آرکانزاس را تشکیل میدهد. تنها بخشی از مرز شرقی آرکانزاس با ایالت میزوری که در محدودهٔ شهرستانهای کِلِی و گرین قرار دارد توسط رودخانه سنت فرانسیس تشکیل میشود. در چندین نقطهٔ از مرز شرقی ایالت رودخانهٔ میسیسیپی از محلی که بهطور قانونی به عنوان مرز ایالتی تعیین شده تغییر مکان دادهاست. به همین دلیل مرز شرقی ایالت در بسیاری از نقاط نامشخص است.
بهطور کلی میتوان آرکانزاس را به دو نیمه تقسیم کرد، مناطق مرتفع در شمال غرب و مناطق پست در جنوب شرق.
آب و هوا:
بهطور کلی آب و هوای آرکانزاس مرطوب نیمه استوایی میباشد البته در برخی در مناطق مرتفع شمالی آب و هوا مرطوب قارهای است. بهطور معمول آرکانزاس دارای تابستانهای گرم و مرطوب و زمستانهای سرد و اندکی خشکتر از تابستان میباشد. در لیتل راک میانگین بالاترین دما در ماه ژوئیه ۳۴ درجهٔ سانتیگراد و میانگین پایینترین دما ۲۳ درجهٔ سانتیگراد و در ژانویه میانگین بالاترین دما ۱۱ درجهٔ سانتیگراد و میانگین پایینترین دما ۰ درجهٔ سانتیگراد میباشد.
در سایلوم اسپرینگز که در گوشهٔ شمال غربی ایالت قرار دارد میانگین بالاترین و پایینترین درجهٔ حرارت در ماه ژوئیه به ترتیب ۳۲ درجهٔ سانتیگراد و ۱۹ درجهٔ سانتیگراد و در ژانویه میانگین بالاترین و پایینترین دما به ترتیب ۷ درجهٔ سانتیگراد و ۵- درجهٔ سانتیگراد میباشد. میانگین بارندگی سالیانهٔ ایالت بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیمتر میباشد که در شمال قدری کمتر و در جنوب بیشتر از این مقدار است.
جمعیت:
در سال ۲۰۱۱ (۱۳۹۰) جمعیت آرکانزاس ۲٬۹۳۷٬۹۷۹ نفر برآورد شد. جمعیت آرکانزاس از کمتر از ۱۵۰۰۰ نفر در سال ۱۸۲۰ (۱۱۹۹) به ۵۲۲۴۰ نفر در سال ۱۸۳۵ (۱۲۱۴) رسید، که این جمعیت بیش از جمعیت مورد نظر قانونی یعنی ۴۰۰۰۰ نفر برای تبدیل آرکانزاس به ایالت بود.
نرخ کنونی رشد جمعیت، هرم سنی و هرم جنسی همانند میانگین کشوری میباشد. جمعیت اقلیتها در آرکانزاس نیز نزدیک میانگین کشوری میباشد. تنها جمعیت گروههای اقلیتی اسپانیایی و لاتین تبار در آرکانزاس ۱۰٪ کمتر از میانگین کشوری است.
دین:
آرکانزاس همانند دیگر ایالتهای جنوبی آمریکا در بخشی از کمربند انجیلی قرار دارد و جمعیت غالب آن مسیحی پروتستان میباشد. چهار گروه مسیحی بزرگ بر پایهٔ شمار پیروان به ترتیب «جامعهٔ باپتیستهای جنوب» با ۶۶۵٬۳۰۷ پیرو، «کلیسای متحد متدیست» با ۱۷۹٬۳۸۳ پیرو، «کلیسای کاتولیک» با ۱۱۵٬۹۶۷ و «جامعهٔ باپتیستهای آمریکا» با ۱۱۵٬۹۱۶ پیرو میباشد.
اقتصاد:
اقتصاد آرکانزاس برای پاسخگویی به نیازهای مصرفکنندگان امروز تکامل یافته و متنوع شدهاست و از حالت اقتصاد وابسته به کشاورزی خارج شدهاست. تولید ناخالص داخلی ایالت در سال ۲۰۱۲ ۱۱۷٬۴۹۶ میلیارد دلار بودهاست.
کالیفرنیا:
ایالتی در غرب آمریکا بر کرانهٔ اقیانوس آرام و پرجمعیتترین ایالت آمریکا است. مرکز آن ساکرامنتو و شهرهای مهم آن لسآنجلس، سندیگو، سنخوزه و سانفرانسیسکو هستند. کالیفرنیا پس از آلاسکا و تگزاس، سومین ایالت بزرگ آمریکاست. لسآنجلس پرجمعیتترین شهر کالیفرنیا و بزرگترین شهر آمریکا پس از شهر نیویورک است.
جغرافیا:
کالیفرنیا از شمال با اورگان، از شرق با نوادا و آریزونا و از جنوب با باخا کالیفرنیای مکزیک مرز مشترک دارد. جغرافیای متنوع این ایالت از ساحل اقیانوس آرام در غرب تا رشتهکوه سیرا نوادا در شرق، از جنگلهای سرخ و درختان صنوبر داگلاس در شمال غربی تا صحرای موهاوی در جنوب شرقی گسترش دارد.
ریشه نام :
نام این ایالت از زبان اسپانیولی و به خصوص از رمانی به نام Las sergas de Esplandián گرفته شده، و متعلق به شخصیتی از این داستان است به نام ملکه Califia که احتمالاً از واژهٔ عربی «خلیفه» گرفته شده.
اقتصاد:
اقتصاد کالیفرنیا با بیش از ۳ تریلیون دلار (۳٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰) تولید ناخالص داخلی، بزرگتر از هر ایالت دیگری در آمریکا میباشد. اگر کالیفرنیا را یک کشور فرض کنیم، پنجمین اقتصاد بزرگ دنیاست (بزرگتر از بریتانیا یا فرانسه).
علاوهبراین، آزمایشگاههای فدرال بزرگ آمریکا با نامهای آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور و آزمایشگاه ملی لارنس برکلی در این ایالت قرار دارند.
کلرادو:
از ایالتهای جنوب غربی آمریکا است که اکثر کوههای سنگی جنوبی را از قبیل بخش شمال شرقی فلات کلرادو و کناره غربی دشت بزرگ احاطه میکند. پایتخت و شهر مهم آن دنور است که پرجمعیتترین شهر کلرادو به حساب میآید. کلرادو همچنین از ایالتهای غرب آمریکا شمرده میگردد. کلرادو از لحاظ وسعت هشتمین ایالت و از نظر جمعیت بیست و یکمین ایالت پرجمعیت از ایالتهای ایالات متحده آمریکا است.
اداره آمار ایالات متحده آمریکا جمعیت کلرادو را در تاریخ ۱ ژوئیهٔ ۲۰۱۶، ۵٬۵۴۰٬۵۴۵ نفر تخمین زد که نسبت به سرشماری ۲۰۱۰ ایالات متحده آمریکا رشد ۱۰٫۱۷٪ داشتهاست. قلمرو کلرادو در تاریخ ۲۸ فوریه ۱۸۶۱ تعیین شد و در ۱ اوت ۱۸۷۶، رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا، یولیسیز سایمن گرانت بیانیه ۲۳۰ که کلرادو را به عنوان سی و هشتمین ایالت از ایالات متحده آمریکا میداند، امضا کرد. کلرادو توسط وایومینگ از شمال، نبراسکا از شمال شرقی، کانزاس از شرق، اکلاهما از جنوب شرق، نیومکزیکو از جنوب، یوتا از غرب و آریزونا از جنوب غربی مرزبندی شدهاست. کلرادو عمدتاً به واسطه منظره کوهها، جنگلها، دشتها، تپهها، درهها، فلاتها، رودخانهها و زمینهای کویریاش شناخته میشود.
ریشه نام :
نام این ایالت از زبان اسپانیایی گرفته شده، و از Río Colorado بهمعنای «رودخانه رنگی» (اشاره به رودخانه کلرادو) است.
جغرافیا:
کلرادو توسط جغرافیای متنوع که شامل کوههای آلپاین، دشتهای آرید و صحراهای با دانههای ماسه بزرگ، درههای عمیق، سنگهای ماسهای، رودخانهها، دریاچهها و جنگلهایش شناخته میشود.
کوه البرت، با ارتفاع ۱۴٬۴۴۰ پا (۴٬۴۰۱٫۲ متر) در شهرستان لیک بلندترین نقطه کلرادو و کوههای سنگی از آمریکای شمالی به حساب میآید. کلرادو تنها ایالت آمریکا است که تماماً در تراز بالای ۱۰۰۰ متر قرار دارد.
نقطهای که رودخانه آریکاری را از شهرستان یوما، کلرادو به شهرستان شاین، کانزاس متصل میکند با ارتفاع ۱۰۱۱ متر کم ارتفاعترین نقطه کلرادو به حساب میآید. این نقطه که به عنوان مرتفعترین نقطه کم ارتفاع تمام ایالتها است، از مرتفعترین نقاط ۱۸ ایالت نیز بلندتر است. ایالت کلرادو در میانه غربی ایالات متحده آمریکا قرار دارد و همسایگان آن، ایالت های وایومینگ و نبراسکا از شمال، ایالت یوتا از غرب، نیومکزیکو و اوکلاهما از جنوب و ایالت کانزاس از شرق هستند.
اقتصاد:
در سال ۲۰۱۲، این ایالت تولید ناخالص داخلی برابر با ۲۹۵٬۳۰۸ میلیارد دلار داشت، که قابل مقایسه با تولید ناخالص داخلی کشور مالزی (۳۰۵٬۰۳۳ میلیارد دلار) بود.
کلرادو از نظر «محیط مناسب تجاری» در ردهٔ چهارم آمریکا قرار دارد. این ایالت از نظر قدرت اقتصادی رتبه اول و از نظر اشتغال زایی رتبه دوم را در کل ایالات متحده دارد.
کنتیکت:
ایالتی است از ایالتهای نیو-انگلند آمریکا در شمال شرقی این کشور. پایتخت آن هارتفورد و شهر مهم آن بریجپورت است. این ایالت هممرز با نیویورک، ماساچوست، رودآیلند و همچنین لانگ آیلند سوند میباشد. کانِتیکت ایالت قانون اساسی نیز خوانده میشود.
ایالت کنِتیکت از نظر مساحت سومین ایالت کوچک در کشور ایالات متحده است. همچنین این ایالت بیست و نهمین ایالت پرجمعیت کشور آمریکا است؛ هر چند از نظر تراکم جمعیت چهارمین ایالت پرجمعیت است.
جغرافیا:
کنِتیکت از جنوب با لانگ ایلند، از غرب با نیویورک، از شمال با ماساچوست، و از شرق با رودایلند همسایه است. پایتخت کنِتیکت شهر هارتفورد و پرجمعیتترین شهرهای آن بریجپورت، نیوهیون، استمفورد، واتربری، نورواک، دانبری، نیو بریتن، گرینویچ و بریستول است.
بلندترین نقطه کنِتیکت بییر ماونتین در سلیسبوری در گوشه شمال غرب این ایالت واقع شدهاست. این نقطهای درست در شرق قسمتی است که سه ایالت ماساچوست، نیویورک، و کنتیکت به هم میرسند.
آب و هوا:
آب و هوای کنِتیکت آب و هوای قارهای مرطوب با زمستانهای سرد و تابستانهای گرم است.
اقتصاد:
در سال ۲۰۱۲، این ایالت تولید ناخالص داخلی برابر با ۲۴۳٬۳۸۶ میلیارد دلار داشت، که قابل مقایسه با تولید ناخالص داخلی کشور فنلاند (۲۴۷٬۳۸۷ میلیارد دلار) بود.
دلاوِر:
ایالتی در شمال شرقی آمریکا و یکی از ایالتهای ساحلی اقیانوس اطلس آمریکا است. پایتخت آن دوور و شهر مهم آن ویلمینگتن است.
جغرافیا :
دلاور ۹۶ مایل (۱۵۴ کیلومتر) طول دارد و عرض آن از ۹ مایل (۱۴ کیلومتر) تا ۳۵ مایل (۵۶ کیلومتر) متغیر است. بهطور کلی مساحت این ایالت ۱۹۵۴ مایل مربع (۵۰۶۰ کیلومتر مربع) است و دومین ایالت کوچک آمریکا بعد از رود آیلند به حساب میآید. با این وجود تراکم جمعیت بالایی دارد و هفتمین ایالت متراکم آمریکا میباشد.
هوای این ایالت معمولاً معتدل است. این ایالت هممرز با ایالتهای پنسیلوانیا از شمال، مریلند از جنوب و غرب، و نیوجرسی و اقیانوس اطلس از شرق میباشد. بخش کوچکی از اراضی دلاور در سمت شرقی رود دلاور قرار دارد که مرز مشترکی با نیوجرسی تشکیل میدهد. این ایالت در کرانه شرقی مریلند و کرانه شرقی ویرجینیا، از شبهجزیره دیلماروا تا بخش آتلانتیک میانی کشیده شدهاست.
آب و هوا:
از آنجایی که دلاور عمدتاً بخشی از صفحهٔ ساحلی آتلانتیک است آب و هوای معتدل اقیانوسی در آن جریان دارد. این ایالت به نوعی متعلق به اقلیم نیمهگرمسیری مرطوب است. با این حال بخش کوچکی از ایالت (تقریباً ۱۰۰ مایل (۱۶۰ کیلومتر) از شمالیترین نقطه تا جنوبیترین نقطه)، دمایی متغیر دارد و میان شهرستان ساسکس و نیوکاسل گاهی بارش برف نیز مشاهده میگردد.
آب و هوای ملایم متأثر از اقیانوس اطلس و خلیج دلاویر باعث شده که بخش جنوبی آب و هوایی ملایمتر و فصول گرم طولانیتری نسبت به بخش شمالی داشته باشد. بالاترین دمای ثبت شده در این ایالت مربوط به ۲۱ ژوئیه ۱۹۳۰ در میلسبرو است با ۱۱۰ درجهٔ فارنهایت (۴۳ درجهٔ سانتیگراد) و پایینترین دما نیز در ۱۷ ژانویهٔ ۱۸۹۳، باز هم در میلسبرو، با -۱۷ درجهٔ فارنهایت (-۲۷ درجهٔ سانتیگراد) ثبت شدهاست.
اقتصاد:
این ایالت در سال ۲۰۱۲ میلادی، تولید ناخالص داخلی برابر با ۷۰٫۲۹۳ میلیارد دلار داشت، که بیشتر از تولید ناخالص داخلی کشور عمان (۶۹٫۹۷۲ میلیارد دلار) بود. دفتر مرکزی و بسیاری از واحدهای تولیدی و اداری کارخانه مواد شیمیائی دوپانت در این ایالت قرار دارند.