معرفی:
اگر با انواع ویزای کانادا، شرایط دریافت ویزای کانادا از ایران، مدارک لازم ویزای کانادا ودلایل ریجکت ویزای کانادا آشنا نیستید،این مطلب را بخوانید:
فرقی نمیکند انگیزه شما از سفر به کانادا و دریافت ویزای کانادا دیدار اقوام و آشنایان، شرکت در همایشهای علمی و نمایشگاههای تجاری، بازدید از جاذبههای گردشگری در قالب تور کانادا، تحصیل و یا مهاجرت کاری باشد؛ با هر هدف و انگیزهای که بخواهید وارد این کشور شوید، ملزم به دریافت یکی از انواع ویزای کانادا هستید.
در ادامه، انواع ویزای کانادا، شرایط درخواست ویزا کانادا، هزینه ویزا کانادا، مدارک لازم ویزای کانادا و سایر جزئیات کاربردی این حوزه را در اختیار شما قرار میدهیم.
انواع ویزای کانادا
ویزا کانادا انواع مختلفی دارد که بسته به نیاز هر فرد باید نسبت به دریافت آن اقدام کرد. انواع ویزای کانادا شامل مواردی متعددی چون ویزای توریستی، ویزای تحصیلی، ویزای فرصت مطالعاتی و … است که در ادامه دستهبندی کاملی از انواع ویزای کانادا به همراه توضیحات آن ارائه شده است.
به طور کلی انواع ویزای کانادا به دو دسته کلی تقسیمبندی میشود:
- ویزای موقت کانادا
- ویزای اقامت دائم کانادا
برای ثبت درخواست و دریافت هر یک از انواع ویزای کانادا از دو طریق میتوان اقدام کرد. ثبت نام آنلاین ویزای کانادا و مراجعه حضوری به سفارت کانادا و ارائه مدارک به صورت دستی و تکمیل مدارک در محل سفارت کانادا که اصطلاحاً به آن (Draft یا Paperمیگویند.
به دلیل بسته بودن سفارت کانادا در ایران، متقاضیان دریافت ویزا کانادا ملزم هستند تا برای انگشتنگاری و یا بیومتریک ویزای کانادا به یکی از وَکهای دفاتر VFS در کشورهای اطراف ایران مراجعه کنند.
اگر چه بنابر اعلام سایت رسمی سفارت کانادا ، بهترین روش درخواست ویزای کانادا، ثبت نام آنلاین این ویزا اعلام شده است.
ویزای موقت کانادا به نوعی از ویزای این کشور گفته میشود که طی زمان مشخص و محدودی اجازه ورود به خاک کانادا را به فرد میدهد. ویزای موقت کانادا را میتوان به 3 زیرمجموعه اصلی زیر تقسیمبندی کرد:
- ویزای توریستی کانادا
- ویزای تحصیلی کانادا
- ویزای همراه کانادا
جهت مشاوره و اخذ ویزا با مشاوران ما در نایاب گشت در تماس باشید
ویزای توریستی کانادا
ویزای توریستی کانادا یا ((Visitor Visa) با اهداف توریستی صادر میشود. در حال حاضر این ویزا به شکل ویزای مولتی کانادا
(Canada Multiple Visa) یا همان ویزای ۵ ساله کانادا صادر میشود.
بنابر اعلام وب سایت سفارت کانادا به افسران مهاجرت این کشور توصیه شدهاست تا این نوع از ویزای کانادا را تا جای ممکن به شکل ویزای مولتی صادر کنند.
دارندگان ویزای مولتی کانادا قادر هستند تا زمان اعتبار ویزا کانادا که معادل اعتبار پاسپورت است در هر زمان و بدون محدودیت وارد خاک کانادا شوند و در هر بار ورود تا حداکثر ۶ ماه در این کشور اقامت داشته باشند.
با داشتن این نوع از ویزای کانادا شما این امکان را دارید تا پیش از رسیدن به حدنصاب 6 ماهه از کشور کانادا خارج شده و در صورت تمایل، با گذشت کمتر از یک روز، مجدداً با یک پرواز به مرز این کشور وارد شوید.
اما معمولاً انجام این کار منطقی و عملی نبوده و ممکن است برای درخواست بعدی ویزا کانادا در سفارت این کشور مشکلساز شود.
سوپر ویزای کانادا
سوپر ویزای کانادا، نوع دیگری از ویزای توریستی کانادا مختص والدین و یا پدربزرگ و مادربزرگ فردی است که در کانادا اقامت دائم و یا حق شهروندی دارد. به بیان دیگر، دعوت کننده میبایست فرزند و یا نوه متقاضی باشد.
حداقل حقوق پایه دعوتکننده در کانادا نباید از 26.620 دلار در سال کمتر باشد؛ همچنین مدارک اقامت و برگههای ارزشیابی شرایط مالی و مالیاتی فرد دعوت کننده نیز حتماً باید ضمیمه پرونده درخواست سوپر ویزای کانادا شود.
سوپرویزای کانادا چند بار ورود است و به دارنده آن این اجازه را می دهد تا در هر بار ورود حداکثر دو سال در کانادا اقامت داشته باشد. پس از پایان اعتبار پاسپورت متقاضی نیاز به اقدام مجدد نیست و تنها برچسب سوپر ویزا کانادا بر روی پاسپورت جدید الصاق میشود.
شما میتوانید برای اپلای سوپر ویزای کانادا از مشاوره و خدمات تخصصی آژانس نایاب گشت امیران استفاده کنید.
ویزای تحصیلی کانادا
کشور کانادا یکی از بهترین مقاصد آموزشی برای علاقمندان مهاجرت تحصیلی و متقاضیان ویزای تحصیلی کانادا است. سیستم آموزشی این کشور بسیار نظاممند و پیشرفته بوده و عمدتاً به شکل استانی یا ایالتی مدیریت میشود.
کانادا از سیستم آموزشی یکپارچه و بسیار به روزی برخوردار بوده و نظام کلی آموزش در کانادا تحت نظارت دولت فدرال است. نزدیک به ۶ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP)کانادا به سیستم آموزش این کشور تخصیص داده میشود و در بین دیگر کشورهای توسعهیافته جهان کانادا بیشترین هزینه را به بخش آموزش اختصاص داده است.
بنابر جدیدترین آمار وبسایت مهاجرت و شهروندی این کشور، ویزای تحصیلی کانادا شامل موارد زیر میشود:
به طور کلی آموزش اجباری در کانادا از سن ۵ سالگی شروع شده و تا ۱۷ سالگی یا ۱۸ سالگی ادامه دارد.
تقسیمبندی سطوح آموزشی در مدارس کانادا از سطح 1 آغاز شده و تا سطح 12 (به جز استان کبک که 11 سطح دارد) ادامه مییابد.
پیش دبستانی در بسیاری از استانهای کانادا سطح نامیده میشود و دوره ابتدایی تا سطح 6 ادامه خواهد یافت. دوره راهنمایی در مدارس کانادا از سطح 7 آغاز شده و در سطح ۹ پایان مییابد. مقطع متوسطه یا دبیرستان در کانادا نیز از سطح 10 تا سطح 12 ادامه دارد.
در صورتی که مایل به تحصیل در مقطع دانشآموزی کشور کانادا هستید، باید اول یک نامه پذیرش گرفته و بعد برای اپلای این نوع ویزا کانادا اقدام کنید.
تفاوت عمده ویزای دانشآموزی با دانشجویی کانادا در این است که الزامی به ارائه مدرک زبان نیست، اما سایر مختصات و مشخصات آن کاملاً مشابه است.
به طور میانگین دانش آموزان خارجی برای تحصیل در مدارس دولتی کانادا باید سالانه بین 10 تا 14 هزار دلار کانادا بپردازند. این در حالی است که هزینه مدارس خصوصی در کانادا به مراتب از این عدد بالاتر است.
ویزای دانشجویی کانادا
تحصیلات تکمیلی در کانادا همچون بسیاری دیگر از کشورها بلافاصله پس از پایان دبیرستان آغاز شده و شامل مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا می شود.
با توجه به نیاز بازار کار کانادا به نیروی متخصص و جوان، بسیاری از افراد در کانادا ترجیح میدهند دورههای کوتاه مدت در کالجها و یا موسسات فنی را به جای تحصیل در مقاطع مختلف دانشگاهی انتخاب کنند تا ضمن کسب مهارتهای ضروری و مرتبط، سریعتر جذب بازار کار در کانادا شوند.
با اخذ ویزای تحصیلی کانادا و انتخاب دورههای تمام وقت و طولانیتر تحصیلی مقاطع کارشناسی، ارشد و یا دکترا، شما امکان کسب سابقه تحصیل و کار بیشتری در این کشور دارید که میتواند برای سالهای بعدی شما بسیار کارآمد باشد.
بنابر تجربه کارشناسان تحصیلی موسسه مهاجرتی نیلگام، تفاوت اساسی این نوع از ویزا کانادا با ویزای دانشآموزی در این است که شما ملزم به ارائه مدرک زبان برای اخذ نامه پذیرش از دانشگاه و اپلای ویزا از سفارت کانادا هستید.
مزیت دیگر ویزای دانشجویی کانادا این است که به شما این اجازه را میدهد تا برای حداکثر 20 ساعت در هفته به کار پارهوقت در حین تحصیل بپردازید. شما همچنین میتوانید پیش از فارغالتحصیلی از کالج و یا دانشگاه برای یک مجوز کار قانونی PGWP اقدام کرده و با اتمام دوره تحصیلی خود، برای حداکثر 3 سال به کار قانونی و تماموقت در بازار کار کانادا بپردازید.
ویزای همراه تحصیلی کانادا
در اغلب اوقات، سفر به کشوری کاملاً جدید و هماهنگی با شرایط تحصیل و زندگی در کانادا به یکی از دغدغههای مهم برای تمامی دانشآموزان، دانشجویان و همچنین والدین آنها تبدیل میشود.
اینکه فرزندان در چه شرایطی تحصیل میکنند، اسکان و خورد و خوراک آنها به چه شکل و کیفیتی است و در نهایت چه نظارتی بر آنها انجام میشود، همگی از مواردی هستند که والدین را ترغیب میکند تا با بهرهمندی از ویزای همراه کانادا این امکان را داشته باشند تا در دوران تحصیل در کنار فرزندان خود باشند.
البته این مورد تنها مختص دانشآموزان زیر 18 سال کانادا است که نیاز به سرپرست قانونی و یا همراهی یکی از والد خود در کشور کانادا دارند و به همین خاطر مجوز ویزای همراه تحصیلی کانادا برای یکی از والدین دانشآموز (ویزیتو ویزای کانادا) بدون اجازه کار صادر میشود.
از سوی دیگر، این نگرانی در مقاطع بالاتر تحصیل نیز وجود دارد و بسیاری از متقاضیان دریافت ویزا کانادا تاکید دارند تا همسر و یا فرزندانشان در طول دوران تحصیل در کنارشان باشند.
شما این امکان را دارید تا در صورت تمایل انجام خدمات تخصصی دریافت ویزای همراه تحصیلی والدین، همسر و فرزندان دانشجویان بینالمللی کشور کانادا را به موسسه مهاجرتی نایاب گشت بسپارید.
جهت مشاوره و اخذ ویزا با مشاوران ما در نایاب گشت در تماس باشید
به طور کلی از دو طریق زیر میتوان برای این نوع از ویزای کانادا اقدام کرد:
ویزای توریستی یا Temporary Resident Visa : این نوع از ویزای کانادا که به ویزای TRV معروف است به طور همزمان با درخواست ویزای تحصیلی محصل در دانشگاه و یا مدرسه ارسال میشود و به واسطه آن والدین دانش آموز و یا همسر و فرزندان دانشجو میتوانند ویزای همراه کانادا را با حداقل اعتبار ۶ ماهه و یا معادل با اعتبار مجوز تحصیلی متقاضی اصلی دریافت کنند. در صورتی که یکی از والدین دارای ویزای کار یا تحصیل در کانادا باشند، فرزندان آنها برای دریافت ویزای تحصیلی نیازی به ارائه نامه پذیرش تحصیلی از مدارس ندارند و میتوانند بدون مشکل برای ویزای کانادا درخواست دهند.
ویزای اجازه کار یا OPEN WORK PERMIT : اگر متقاضی در یکی از دانشگاهها و یا کالجهای معتبر کانادا به صورت تمام وقت پذیرفته شده و یا در حین تحصیل باشد، همسر وی میتواند برای مجوز کار آزاد اقدام نماید. این ویزا کانادا به همسر متقاضی این اجازه را میدهد تا پایان دوره تحصیلی متقاضی اصلی به صورت تماموقت و قانونی به کار در کشور کانادا بپردازد. در حالت کلی میتوان به طور همزمان با درخواست ویزای تحصیلی کانادا برای این نوع از ویزای کانادا اپلای کرد و یا پس از پذیرش تحصیلی و استقرار یکی از زوجین در کانادا، برای مجوز کار آزاد همسر وی اقدام نمود.
مدارک موردنیاز ویزای کانادا
به طور کلی مدارک مورد نیاز ویزای کانادا به نوع ویزای مورد درخواست متقاضی بستگی دارد.
با توجه به حداقل زمان ارزیابی 2 تا 3 ماهه ویزا کانادا، بهتر است متقاضیان ویزای توریستی کانادا دارای گذرنامهای با حداقل یک سال اعتبار باشند و تمامی پاسپورتهای قبلی داوطلب نیز با هدف بررسی بهتر سابقه سفر (Travel History) ارائه شود.
اعتبار ویزای کانادا بستگی زیادی به پاسپورت متقاضی دارد، یعنی اگر دارای یک گذرنامه جدید باشید، به احتمال زیاد، ویزای توریستی مولتی کانادا با حداکثر اعتبار 5 ساله (مطابق با اعتبار پاسپورت ایرانی) برای شما صادر میشود.
به همین خاطر، بهتر است که برای اپلای ویزا نسبت به تمدید یکی از مهمترین مدارک ویزای کانادا یعنی پاسپورت خود اقدام کنید.
مدارک شناسایی
- اصل پاسپورت متقاضی با حداقل شش ماه اعتبار به انضمام کلیه پاسپورتهای قدیمی که دارای سوابق ویزای کشورهای خارجی است
- یک قطعه عکس جدید رنگی ۳٫۵ در ۴٫۵ با زمینه سفید
- ترجمه شناسنامه
- ترجمه سند ازدواج در صورت تاهل (در صورت همراهی فرزندان، حتماً مدارک هویتی و گواهی اشتغال به تحصیلشان ترجمه شود)
- تکمیل جداگانه فرم اطلاعات فردی و خانوادگی برای هر یک از متقاضیان ویزای کانادا
مدارک مالی
نامه تمکن مالی بانک به زبان انگلیسی به همراه ترجمه رسمی گردش چهار تا شش ماهه حساب که نشاندهنده میزان درآمد ماهیانه متقاضی باشد.
ارائه گواهی سپرده بلندمدت، گواهی خرید سهام یا اوراق بهادار، سند اتومبیل و اجارهنامه نیز به عنوان مدارک پشتیبان قابل استفاده است
گواهی رسمی ساپورتر و حامی مالی یکی از والدین که برای مهاجرت تحصیلی به کانادا قابل استفاده است
مدارک اسناد ملکی
- در صورت نداشتن دعوتنامهای مثلجاب آفر، ارائه رزرو هتل و شرح برنامه سفر به همراه رزرو بلیط رفت و برگشت کانادا الزامی است
- ترجمه رضایتنامه محضری برای همراهی فرزندانی که بدون یکی از والدین قصد مسافرت دارند. رضایتنامه باید از سوی کسی باشد که آنها را همراهی نمیکند.
مدارک شغلی
کارمندان: گواهی اشتغال به کار به زبان انگلیسی روی سربرگ شرکت (با ذکر تاریخ شروع به کار، عنوان شغلی و درآمد سالیانه، نام مدیر یا سوپروایزر و مدت زمان موافقت شده با مرخصی)، ترجمه فیش حقوقی دو ماه آخر، ترجمه لیست بیمه دو ماه آخر و ترجمه حکم کارگزینی
کارفرمایان: ترجمه “آگهی تاسیس”، “آگهی تغییرات” و آگهی تصمیمات” شرکت در روزنامه رسمی، ترجمه لیست بیمه و فیش حقوقی دو ماه آخر کارمندان، ترجمه آخرین لیست مالیاتی پرداخت شده، نامه تمکن بانک شرکت و ریزپرینت ۴ ماهه آخر
سایر مدارک ویزا کانادا
- بنا بر نوع ویزای کانادا درخواستی، شما به برخی از مدارک زیر نیاز خواهید داشت:
- نامه پذیرش تحصیلی برای اخذ ویزای دانشجویی و یا دانشآموزی کانادا
- گواهی جاب آفر برای ویزای کار کانادا
- ترجمه سوابق بیمه
- ترجمه گواهی اشتغال به کار و یا بازنشستگی (در صورت وجود)
- ترجمه گواهی اشتغال به تحصیل در صورت دانشجو بودن
- رزومه کامل و عکسدار با ذکر تمامی تاریخها و سوابق شغلی و تحصیلی
- ترجمه آخرین مدارک تحصیلی، گواهیهای مهارتی و سوابق کاری
- ترجمه رسمی ریزنمرات آخرین مقطع تحصیلی
- ارائهمدرک زبان معتبر آیلتس و تافل
ریجکت شدن ویزای کانادا
به طور کلی چند عامل کلیشهای همواره در رد شدن درخواست ویزا کانادا نقش دارند. عواملی که موجب تردید افسر مهاجرت در خصوص انگیزه متقاضی از سفر به کانادا و یا بازگشت وی پس از پایان مهلت ویزا کانادا میشوند. مهمترین این عوامل شامل موارد زیر میشوند:
- تردید آفیسر سفارت درخصوص بازگشت متقاضی به کشور مبدا، پس از پایان مهلت ویزا
- تردید درباره انگیزه و دلایل سفر به کانادا
- ضعیف بودن سابقه سفرهای خارجی متقاضی (به ویژه سفر به کشورهای حوزه شنگن)
- کافی نبودن مدارک مالی و تمکن مالی متقاضی در کشور مبدا
- ناقص بودن سایر مدارک ویزای کانادا که میتواند شامل ترجمه مدارک تحصیلی، سوابق کاری، برنامه سفر، انگیزهنامه و غیره باشد
- پیوندهای خانوادگی ضعیف متقاضی در کشور مبدا
ممکن است با این سوال روبرو شوید که در صورت رویارویی با موضوع ریجکت ویزا کانادا باید چه کاری انجام دهید؟
بر اساس قوانین تازهای که سفارت کانادا برای ایرانیان مصوب کرده است، امکان اعتراض به ریجکت ویزای کانادا وجود ندارد و به این منظور باید یک درخواست جدید ثبت کنید.
از این رو، شما تنها این امکان را دارید تا از گزینهای به نام note officer استفاده کرده و با دریافت جزئیات ریجکت ویزا، نواقص احتمالی را تکمیل کرده و مجدد برای اپلای ویزا کانادا اقدام کنید.
همچنین شما این امکان را دارید تا از تجربه و خدمات تخصصی کارشناسان ما در این زمینه استفاده کرده و از بروز ریجکتی مجدد ویزای کانادا جلوگیری کنید.
مشاوره ویزای کانادا
به طور کلی پروسه دریافت ویزا کانادا، روندی فنی و حساس است و نیازمند دقت و تجربه بالایی از سوی متقاضی است، از این رو، کوچکترین اشتباهی در پر کردن فرم درخواست ویزای کانادا و یا سایر مدارک این پروسه میتواند به راحتی موجب تردید افسر مهاجرت و در نتیجه ریجکت درخواست ویزای کانادا شود.
شما میتوانید از طریق تماس تلفنی با 4800043 وقت مشاوره تخصصی از ما رزرو کنید و در صورت تمایل از خدمت تخصصی این مجموعه برای اپلای هر یک از انواع ویزای کانادا استفاده نمایید.